Akcije

Izberite Pomurko in Pomurca meseca oktobra 2016ponedeljek, 21.11.2016

avtor: Pomurje.si
Pred nami je oktobrski izbor za Pomurko in Pomurca leta. Najprej povejmo, da ste za Pomurko meseca septembra izbrali Eriko Časar iz Križevec, ki je svoje življenje posvetila zdravstveni pomoči in negi soljudi, za Pomurca septembra pa častnega občana občine Beltinci Avgusta Farkaša.
Tukaj pa so že naši novi predlogi, za katere lahko glasujete vse do 30. oktobra, in sicer z originalnimi glasovnicami iz Vestnika, ki jih pošljete na naslov Vestnik, ulica arhitekta Novaka 13, 9000 Murska Sobota, in s pošiljanjem SMS sporočil. Cena povratnega sporočila je 0,417 evra. 

Še vedno pa lahko kandidate za Pomurko in Pomurca meseca predlagate tudi vi, in sicer na elektronski naslov izbor@murskival.si ali po navadni pošti.

Kandidatke za Pomurko oktobra 2016

Breda Forjanič,
ravnateljica Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona, letošnja prejemnica nagrado Republike Slovenije za šolstvo za življenjsko delo na področju vrtcev. Forjaničeva s svojim predanim, inovativnim in uspešnim delom že več kot tri desetletja soustvarja in bogati področje predšolske dejavnosti. Svoje delo in izkušnje uspešno povezuje v projektih Zavoda za šolstvo Republike Slovenije in Šole za ravnatelje, v katerih ne samo, da sodeluje, temveč jih že vrsto let tudi vodi. 

SMS-sporočilo na 2929: RMV P A

Davorka Makovec, prejemnica zlatega grba občine Gornja Radgona ob občinskem prazniku za dolgoletno delo na področju prostovoljstva in civilne zaščite ter na področju dela nujne medicinske pomoči. Dolga leta je bila tudi sekretarka območnega združenja Rdečega križa Gornja Radgona, v katerem je dodatno nadgradila programe združenja in pomagala številnim, pomoči potrebnim. Aktivna je bila tudi v drugih združenjih in organizacijah. Za svoje delo je v preteklosti prejela tudi številna priznanja. 

SMS-sporočilo na 2929: RMV P B

Matejka Koštric iz Dolnje Bistrice, ki se je po soočenju z boleznijo že v zgodnjem otroštvu znašla na invalidskem vozičku, se je v študentskih letih začela zanimati za ples na vozičkih. To jo je vodilo, da je tudi sama kljub bolezni zbrala pogum in začela plesati. Po njeni zaslugi smo ples na vozičkih spoznali tudi v Pomurju, kjer se skupaj s soplesalcem Blažem Šumakom iz Turnišča, vse pogosteje predstavljata na različnih prireditvah. 

SMS-sporočilo na 2929: RMV P C

Kandidati za Pomurca oktobra 2016

Blaž Šumak, soplesalec Matejke Koštric. Je diplomant predšolske vzgoje in izkušeni plesalec, ples na vozičkih pa je bil tudi zanj nekaj povsem novega. Po njegovi zaslugi pripravljata z Matejko povsem svojstvene plesne koreografije, pri katerih invalidski voziček ni ovira.

SMS-sporočilo na 2929: RMV P D

Štefan Dravec je na minulih »dnevih slovenskega turizma« v Radencih prejel priznanje za izjemen prispevek pri razvoju turistične društvene organizacije, ki ga podeljuje Turistična zveza Slovenije. Dravec je bil dolgoletni predsednik Pomurske turistične zveze, dolga leta je bil tudi član izvršnega odbora Turistične zveze Slovenije. Omenjeno priznanje je eno najvišjih priznan v Sloveniji na področju turizma.

SMS-sporočilo na 2929: RMV P E

Branko Kerman, arheolog in avtor aktualne razstave v Pomurskem muzeju v Murski Soboti Kelti so tüdi tü. Razstava razkriva življenje še enega od ljudstev, ki so živeli prekmurskem prostoru, nastala pa je na podlagi izkopavanj in arheoloških raziskovanj na trasi pomurske avtoceste, ki so se vršila od leta 1999 pa do leta 2007. Na razstavi je predstavljeno, kako so Kelti prišli v Prekmurje, njihova materialna kultura, grobišča, orožje, moška noša, ženski nakit, pa tudi zemljanka in ognjišče. 

SMS-sporočilo na 2929: RMV P F
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Finalni izbor Pomurke in Pomurca leta 2016 - Začenjamo finalni izbor Pomurke in ... » več
Izbiramo Pomurko in Pomurca decembra 2016 - Pred nami je še zadnji mesečni izbo... » več
Izbiramo Pomurko in Pomurca novembra 2016 - Pred nami je že novembrski mesečni ... » več
Izbiramo Pomurko in Pomurca septembra 2016 - Pred nami je že septembrski izbor z... » več
Izbiramo Pomurko in Pomurca avgusta 2016 - Pred nami je avgustovski izbor za Pomu... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJE OCENJENO
Zamenjava v vrhu SV: Pomurec Alan Geder nov načelnik generalštaba Vlada je na predlog ministrice za obrambo Andreja Katič raz... » več
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Zamenjava v vrhu SV: Pomurec Alan Geder nov načelnik generalštaba Vlada je na predlog ministrice za obrambo Andreja Katič raz... » več