Akcije

Izberite Pomurko in Pomurca junija 2016ponedeljek, 18.07.2016

avtor: Pomurje.si
Pred nami je junijski izbor za Pomurko in Pomurca leta. Najprej povejmo, da ste za Pomurko meseca maja izbrali Urško Fartelj, avtorico kulinaričnega bloga 220 stopinj poševno, za Pomurca preteklega meseca pa zmagovalca prvega mednarodnega kulinaričnega festivala Štefana Srako.
Tukaj pa so že novi predlogi, za katere lahko glasujete vse do 3. julija, in sicer z originalnimi glasovnicami iz Vestnika, ki jih pošljete na naslov Vestnik, ulica arhitekta Novaka 13, 9000 Murska Sobota, in s pošiljanjem SMS sporočil. Cena povratnega sporočila je 0,417 evra. Še vedno pa lahko kandidate za Pomurko in Pomurca meseca predlagate tudi vi, in sicer na elektronski naslov izbor@murskival.si ali po navadni pošti.

Kandidatke za Pomurko junija 2016

Manja Rogan, kapetanka Ženskega nogometnega kluba Teleing Pomurje, je prejela naziv najboljše nogometašice sezone 2015/2016 po izboru  Sindikata profesionalnih igralcev nogometa. Člani  sindikata so izbirali tiste posameznike in posameznice med svojimi kolegi, ki so v minuli sezoni prikazali najboljše predstave na  nogometnih igriščih  in s tem navduševali soigralce, nasprotnike in navijače. Manja, ki je študentka drugega letnika fakultete za varnostne vede, je prva nogometašinja v Sloveniji, ki je prejela ta naslov.

SMS-sporočilo na 2929: RMV P A
 
Sara Zamuda iz Stare Nove vasi je v starostni skupini do 19 let prejela naslov Naj prostovoljka, ki ga podeljuje Mladinski svet Slovenije. Sara je bila lani najmlajša Pomurka, ki je pri Anini zvezdici zbirala hrano za socialno ogrožene. Redno pomaga na prireditvah in humanitarnih akcijah, samoiniciativno je po okoliških vaseh zbirala knjige za novoustanovljeno knjižnico, aktivna je v lokalnem gasilskem društvu in pri Rdečem križu.

SMS-sporočilo na 2929: RMV P B
 
Danica Makoter
, vodja sekcije za ohranjanje  kulturne dediščine pri Društvu upokojencev Ljutomer. Je zelo aktivna in  sposobna z željo po vedno novih izzivih, ki lahko osrečijo posameznika. Ob koncu leta 2015 se je lotila projekta za slabe in slabovidne z naslovom JABOLKO. 8. junija,  ob prazniku knjige v spomin na Primoža Trubarja, je Danica Makoter skupaj s svojo sekcijo  in vodstvom Splošne knjižnice Ljutomer bila sprejeta  pri predsedniku države Borotu Pahorju, kar je dalo ustvarjalcem te čudovite knjige še poseben pomen. 

SMS-sporočilo na 2929: RMV P C
 
Kandidati za Pomurca junija 2016
 
Matjaž Jureš iz Križevec pri Ljutomeru je prejemnik priznanja za posebne dosežke na natečaju Prostovoljec leta Mladinskega sveta Slovenije. Predlagal ga je Dom starejših občanov Ljutomer, in sicer za prostovoljno delo z osebami z demenco. Delo z osebami z demenco je zahtevno in ne more ga opravljati vsak. Matjaž s svojim čutom za ljudi, pozornostjo, odgovornostjo in skrbnostjo skrbi za dobro voljo, pogum in tolažbo stanovalcev Bivalne enote Doma starejših občanov Ljutomer Stročja vas.

SMS-sporočilo na 2929: RMV P D
 
Mario Kurtovič
, prejemnik nagrade mladi podjetnik leta 2016, ki ga organizira zavod Mladi podjetnik. Ekipa kmetijskega gospodarstva Panorganic, katerega lastnik je Mario Kurtović, je največji slovenski proizvajalec fižola in česna. Njihova posebnost je sodoben način pridelave zelenjave in sadja, s katerim ne uničujejo narave.

SMS-sporočilo na 2929: RMV P E
 
Luka Adanič
iz Turnišča, študent 1. letnika magistrskega študijskega programa Strojništvo, na Fakulteti za strojništvo je bil izbran za najboljšega študenta Univerze v Mariboru. Je predstavnik študentov v različnih komisijah na fakultetnem in univerzitetnem nivoju. Svojo študijsko odlično dopolnjuje z aktivnim sodelovanjem na raznih raziskovalnih ter razvojnih projektih, prav tako pa je avtor in soavtor več znanstvenih prispevkov. Od ostalih prijaviteljev izstopa tudi po tem, da ima v postopku prijave svoj patent.

SMS-sporočilo na 2929: RMV P F
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Finalni izbor Pomurke in Pomurca leta 2016 - Začenjamo finalni izbor Pomurke in ... » več
Izbiramo Pomurko in Pomurca decembra 2016 - Pred nami je še zadnji mesečni izbo... » več
Izbiramo Pomurko in Pomurca novembra 2016 - Pred nami je že novembrski mesečni ... » več
Izberite Pomurko in Pomurca meseca oktobra 2016 - Pred nami je oktobrski izbor za... » več
Izbiramo Pomurko in Pomurca septembra 2016 - Pred nami je že septembrski izbor z... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJE OCENJENO
Zamenjava v vrhu SV: Pomurec Alan Geder nov načelnik generalštaba Vlada je na predlog ministrice za obrambo Andreja Katič raz... » več
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Stražnice, sončni mrk in kruci Vasi na skrajnem severu Goričkega skrivajo še veliko zanim... » več
Šole prazne, otroci doma V večini šol po Pomurju danes na dan stavke ni pouka, so p... » več
Zamenjava v vrhu SV: Pomurec Alan Geder nov načelnik generalštaba Vlada je na predlog ministrice za obrambo Andreja Katič raz... » več