Akcije

Finalni izbor Pomurke in Pomurca leta 2016torek, 20.12.2016

avtor: Pomurje.si
Začenjamo finalni izbor Pomurke in Pomurca leta 2016, najprej pa povejmo, da ste v zadnjem mesečnem letošnjem glasovanju za Pomurko meseca decembra izbrali Mirjano Mulec, ki je vedno pripravljena pomagati ljudem in živalim, Pomurec meseca decembra pa je obrtnik leta Štefan Pavlinjek.
Pred nami je finalno glasovanje, ki traja do 29. decembra. Vsak dan lahko svoj glas izbranima kandidatoma oddate v radijskem glasovanju: na Radiu Murski val glasovanje poteka dvakrat dnevno – enkrat dopoldne in enkrat popoldne. Glasovati morate za oba kandidata.

Poleg radijskih glasov pričakujemo tudi vaše originalne izpolnjene glasovnice  iz Vestnika in SMS – sporočila. Na naš naslov Vestnik, Ulica arhitekta Novaka 13, 9000 Murska Sobota, s pripisom Pomurka in Pomurec 2016 lahko za svoja favorita pošljete neomejeno število glasovnic iz Vestnika, SMS-sporočila niso omejena  - pošiljate jih lahko uporabniki Telekoma in Debitela na številko 2929. Cena povratnega sporočila je 0,417 evra.

Natančen naslov za posameznega kandidata in kandidatko najdete v Vestniku, na spletni strani www.pomurje.si. Dodajmo, da bomo vsako od glasovanj upoštevali v tretjinskem deležu v skupnem seštevku glasov.

Kandidatke za Pomurko leta 2016

 
Cvetka Vereš, predsednica društva Pomagajmo odprtih src iz Bakovec, ki s svojim delovanjem po celotni Sloveniji vsako leto pomaga okrog 200 družinam.

SMS-sporočilo na 2929: RMV Z A

 
Tanja Trajbarič Lopert, profesorica likovne umetnosti na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer, pod mentorstvom katere je nastal odmeven projekt ljutomerskih gimnazijcev Mogoče ne biti pomeni biti.

SMS-sporočilo na 2929: RMV Z B
 
Naši naslednji finalistki sta izjemoma dve: Melita Ficko in Jožica Baša, ki sta v začetku februarja lanskega leta postali lastnici Doma Kuzma in na nove temelje postavili organizacijo dela v Domu.

SMS-sporočilo na 2929: RMV Z C

 
Ines Zorec iz Gornje Radgone, prejemnica nagrade Mladinskega sveta Slovenije za svoje diplomsko delo z naslovom Socialna vključenost mladih v občini Gornja Radgona.

SMS-sporočilo na 2929: RMV Z D
 
Urška Fartelj, avtorica kulinaričnega bloga 220 stopinj poševno, ljubiteljica kuhanja, ki prisega na doma pripravljeno hrano z lokalnimi sestavinami

SMS-sporočilo na 2929: RMV Z E
 
Sara Zamuda iz Stare Nove vasi, ki je v starostni skupini do 19 let prejela naslov Naj prostovoljka, ki ga podeljuje Mladinski svet Slovenije.

SMS-sporočilo na 2929: RMV Z F
 
Viola Bertalanič, predsednica Pomurske pokrajinske zveze društev upokojencev Murska Sobota uspešno povezuje in vodi pomurske upokojence in skozi različne projekte zagotavlja prepoznavnost njihovega dela.

SMS-sporočilo na 2929: RMV Z G
 
Tjaša Kos, vodja Kulturnega in izobraževalnega društva Kelih iz Križevec pri Ljutomeru. Društvo predstavlja kulturo, izobraževanje ter vinsko kulturo kot dragocenosti in tradicijo na območju Prlekije in na Slovenskem.

SMS-sporočilo na 2929: RMV Z H
 
Erika Časar iz Križevec, prejemnica več priznanj za svoje delo. Na njeno pobudo so v Zdravstveni postaji Gornji Petrovci ustanovili Antikoagulantno ambulanto za merjenje gostote krvi.

SMS-sporočilo na 2929: RMV Z I
 
Breda Forjanič, ravnateljica Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona, letošnja prejemnica nagrado Republike Slovenije za šolstvo za življenjsko delo na področju vrtcev.

SMS-sporočilo na 2929: RMV Z J

 
Branislava Belovič predsednica Pomurskega društva za boj proti raku, v katerem so uspešno zaključili projekt »Da, za zdravje«, ki je uspel tudi v širšem slovenskem prostoru.

SMS-sporočilo na 2929: RMV Z K
 
Mirjana Mulec iz Gornje Radgone, članica Društva za zaščito živali Pomurja. Je zelo srčna, vedno pripravljena pomagati vsem, tako ljudem kot živalim.

SMS-sporočilo na 2929: RMV Z L
 
Kandidati za Pomurca leta 2016
 
Mitja Slavinec, dekan Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru, ki se je ob imenovanju zavzel tudi za večje sodelovanje med fakulteto, regijo in gospodarstvom.

SMS-sporočilo na 2929: RMV M A

 
Karel Pojbič, direktor murskosoboškega Mlinopeka, ki je na ocenjevanju Sekcije za pekarstvo prejel tri zlata priznanja. Visoko kakovost izdelkov dosegajo z uporabo domačih sestavin, predvsem kakovostne moke iz žit domačih kmetov.

SMS-sporočilo na 2929: RMV M B

 
Milan Kolar iz Beltinec, ki je na jubilejni, 20. pomurski Salamiadi v Radencih v konkurenci 44 izdelovalcev salam in 56 vzorcev salam po mnenju strokovne komisije izdelal najboljšo salamo in zanjo prejel največ točk.

SMS-sporočilo na 2929: RMV M C

 
Jožef Smej, upokojeni mariborski pomožni škof je prejel odlikovanje predsednika države red za zasluge za življenjsko delo in bogat prispevek k duhovni nacionalni kulturi Slovencev.

SMS-sporočilo na 2929: RMV M D
 
Štefan Sraka iz Renkovec, zmagovalec prvega mednarodnega kulinaričnega festivala v Kranjski gori. Mladi Prekmurec je zmagal v močni mednarodni konkurenci 40-ih kuharjev iz šestih držav.

SMS-sporočilo na 2929: RMV M E

 
Matjaž Jureš iz Križevec pri Ljutomeru je prejemnik priznanja za posebne dosežke na natečaju Prostovoljec leta Mladinskega sveta Slovenije. Predlagal ga je Dom starejših občanov Ljutomer, in sicer za prostovoljno delo z osebami z demenco.

SMS-sporočilo na 2929: RMV M F
 

Robert Vukan iz Gornje Radgone, ki je bil član slovenskega sodniškega moštva na letošnjem evropske nogometnem prvenstvu, deloval je kot stranski sodnik Slovenci so sodili četrtfinale evropskega prvenstva in na tekmovanju delili pravico kar na štirih tekmah.

SMS-sporočilo na 2929: RMV M G

 
Dubravko Baumgartner, umetniški vodja priznane mednarodne likovne kolonije Lindart se je podpisal tudi pod 21. srečanje umetnikov v Lendavi. Kolonijo, ki je ena najzanimivejših te vrste zaradi ustvarjanja v dvojicah, spremlja od njenih začetkov, že nekaj let pa jo tudi uspešno vodi.

SMS-sporočilo na 2929: RMV M H
 
Avgust Farkaš iz Beltinec  letošnji prejemnik najvišjega priznanja naziva Častni občan, ki ga je prejel ob prazniku občine Beltinci. Je nekdanji učitelj in ravnatelj Osnovne šole Beltinci, predsednik Krajevne skupnosti, ustanovitelj in pobudnik  ustanovitve številnih društev v občini.

SMS-sporočilo na 2929: RMV M I

 
Blaž Šumak, diplomant predšolske vzgoje in izkušeni plesalec, ki s svojo soplesalko Matejko Koštric, ki je na vozičku, pripravlja povsem svojstvene plesne koreografije, pri katerih invalidski voziček ni ovira.

SMS-sporočilo na 2929: RMV M J

 
Boštjan Ošlaj, župnik pri Svetem Juriju ob Ščavnici, ki se je zavzemal in tudi sam veliko prispeval k temu, da so v kraju uredili hišo in njeno okolico, v kateri se zdaj izvaja socialnovarstveni program materinskega doma.

SMS-sporočilo na 2929: RMV M K

 
Štefan Pavlinjek
, prvi mož Skupine Roto. Pavlinjek je postal po izboru Obrtno – podjetniške zbornice Slovenije »obrtnik leta«. Gre za najvišje priznanje v državi, ki ga podeljuje omenjena zbornica.

SMS-sporočilo na 2929: RMV M L
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Izbiramo Pomurko in Pomurca decembra 2016 - Pred nami je še zadnji mesečni izbo... » več
Izbiramo Pomurko in Pomurca novembra 2016 - Pred nami je že novembrski mesečni ... » več
Izberite Pomurko in Pomurca meseca oktobra 2016 - Pred nami je oktobrski izbor za... » več
Izbiramo Pomurko in Pomurca septembra 2016 - Pred nami je že septembrski izbor z... » več
Izbiramo Pomurko in Pomurca avgusta 2016 - Pred nami je avgustovski izbor za Pomu... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJE OCENJENO
Zamenjava v vrhu SV: Pomurec Alan Geder nov načelnik generalštaba Vlada je na predlog ministrice za obrambo Andreja Katič raz... » več
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Zamenjava v vrhu SV: Pomurec Alan Geder nov načelnik generalštaba Vlada je na predlog ministrice za obrambo Andreja Katič raz... » več